BRAZIL 

DATERRA

FULL BLOOM

  250 g   3.550,-HUF

1000 g  11.900,-HUF 

Rendelését e-mailben az info@impresso.hu címen adhatja le. 

Origin: Brazília

Régió: Cerrado

Farm: Daterra

Fekvés: 1000 – 1200 masl

Variáns: Catuai amarelo

Szüret: május – szeptember

Feldolgozás: natural

Ízjegyek: csonthéjas gyümölcsök, áfonya, szilva, karamell

A Patrocínió városa mellett fekvő Daterra farm a legrégebbi kávé ültetvény a brazíliai Cerrado régióban. A diverz fekvés és mikroklíma, a kedvező szél, a talaj és a napsütéses órák száma kiváltképp kezdvező az Arabika cserjéknek, ennek köszönhetően a farm az ország legjobb kávétermő területei közé tartozik. Nem véletlen az innen származó kávék komplexitása és tisztasága. A brazil jegyektől eltérően, a farm kávéi gyakran kellemes, virágos, enyhén citrusos ízjegyekkel rendelkeznek.

 

A farm sikerét mutatja, hogy kávészakértők és barista világbajnokok gyakran keresik fel, és együtt innovatív eljárásokat dolgoznak ki, valamint új micro-lot ültetvényeket létesítenek kivételes kávéknak.

Ez az elegáns és kifinomult kávé útját a szüreti idény csúcsán kezdi meg útját, épp amikor a kávécseresznyék belsejét mézszerű, édes, sűrű folyadék tölti meg. A szemek a cserjén kezdenek el száradni, majd a patiokra szállítják, ahol egészen addig száradnak, amíg ez a mézes aszú egészen fel nem szívódott. Végül a folyamat a szárító gépben zárul, így biztosítva a stabil nedvességtartalmat. Édes, érett gyümölcsös ramokák és csonthéjas gyümölcsök egzotikus ízei jellemzik leginkább, melyek mellett áfonya és szilva jegyei emelkednek ki. Lédús gyümölcsössége a kifinomult borokra emlékeztet.