BRAZIL 

DATERRA

MASTERPIECE SERTANEJO

  200 g   4.690,- HUF

Rendelését e-mailben az info@impresso.hu címen adhatja le. 

Origin: Brazília

Régió: Cerrado

Farm: Daterra

Fekvés: 1000 – 1200 masl

Variáns: Daterra Paraiso

Szüret: május – szeptember

Feldolgozás: dried-on-tree natural

Ízjegyek: ananász, maracuja, őszibarack, melasz

A Patrocínió városa mellett fekvő Daterra farm a legrégebbi kávé ültetvény a brazíliai Cerrado régióban. A diverz fekvés és mikroklíma, a kedvező szél, a talaj és a napsütéses órák száma kiváltképp kezdvező az Arabika cserjéknek, ennek köszönhetően a farm az ország legjobb kávétermő területei közé tartozik. Nem véletlen az innen származó kávék komplexitása és tisztasága. A brazil jegyektől eltérően, a farm kávéi gyakran kellemes, virágos, enyhén citrusos ízjegyekkel rendelkeznek.

Mindez azonban még nem minden: a farm egy része kávélaboratóriumként működik, ahol új variánsokkal és egyedi feldolgozási módszerekkel kísérleteznek. Fáradozásaik remek eredményekhez vezetnek, minden kávéjuk 88+ minősítést kapott, emellett kávéik a barista versenyeken is rendszeresen feltűnnek.

A kis tételben termesztett, 14 különleges kávéihoz zenei témákat társítottak, ebből mi most elhoztuk Nektek a Sertanejo nevű tételt.

Sertanejo a zenében az egyik legnépszerűbb brazil zenei irányzat, mely közel áll a countryhoz. Leggyakoribb témái az élet egyszerű szépsége, a fölművelés, a munka öröme.

Sertanejo a csészében rendkívül letisztult, mégis telt, ananász, maracuja, őszibarack és melasz ízeivel. Különlegessége, hogy a szemeket az úgynevezett dried-on-tree módszerrel dolgozzák fel, azaz az eljárás során a szemek az érési folyamat teljes idejére a fán maradnak, a szüret pedig egészen addig nem kezdődik, míg a cseresznyék természetes módon száradni nem kezdenek.