COSTA RICA 

SAN FRANCISCO

  250 g    3.900,- HUF

1000 g  13.200,- HUF 

Rendelését e-mailben az info@impresso.hu címen adhatja le. 

Origin: Costa Rica

Régió: Tarazzu

Terület: San Marcos

Fekvés: 1700 -- 1950  masl

Variáns: Catuai, Caturra

Szüret: december – február

Feldolgozás: natural

Ízjegyek: málna, aszalt szilva, cseresznye, csokoládé, szirupos

Tarrazu az egyik legismertebb régió Costa Ricában. Minőségi termelését az 1960-ban 228 kisgazda alapította Coopetarazzu nevű szervezetet kezdeményezte, mely szervezet a mai napra már több mint 3000 tagot számlál, évente pedig több mint 135 ezer tonna kávét termel. A farmok nagy része 1200-1500 méteres magasságban fekszik, átlagos területük pedig 4 hektár.

 

A szervezetet az évek során kiemelkedő minőségi fejlődése és teljesítményei tették egyedivé. Kiemelt fontossággal kezelik a fenntarthatóságot, és ennek jegyében a minőség folyamtos javítását, fejlesztését. Ezzel nemcsak a termelés és gazdálkodás nívóját kívánják javítani, hanem a helyi lakosok és dolgozók életszínvonalát is.

 

Energiáikat nagyrészt a különböző mezőgazdasági gyakorlatok tökéletesítésébe, így például az árnyékolásba, a termőtalaj minőségének folyamatos ellenőrzésébe, az ültetvények megújításába fektették. Az energiafelhasználás csökkentése érdekében pedig nem egy ültetvényükön napelemes rendszereket alkalmaznak.

 

A San Francisco közösség 12 termelő családból nőtte ki magát, 2014-ben. Három év alatt a létszám 40 főre emelkedett. A családok mindegyike hozzájárult a közösségi tételhez. Farmjaikon caturra és catuaí variánsokat termesztenek. 1700 és 1950 méteres tengerszintfeletti magasságon fekvő farmjaik Llano Bonito kiemelt kerületeiben találhatók.

 

Az itt dolgozó közösséget leginkább a kávé iránti elhivatottság és szenvedély, valamint a folyamatos fejlődés és minőségjavulás iránti vágy hajtja. Büszkék rá, hogy a Coop Tarrazú közösségi programjában részt vehetnek. Minden tag fő megélhetési formája a kávé, a feldolgozás teljes folyamatát együtt végzik és fejlesztik, összedolgozva, így biztosítva a minőség folyamatos szintjét.