ETHIOPIA 

BOJI

  250 g    3.900,- HUF

1000 g  13.200,- HUF 

Rendelését e-mailben az info@impresso.hu címen adhatja le. 

Origin: Etiópia

Régió: Yirgacheffe

Woreda: Kochere

Farmer: 500 kistermelő

Fekvés: 2100 -- 2300 masl

Variáns helyi variánsok

Szüret: November – január

Feldolgozás: Natural

Ízjegyek: áfonya, jázmin, sárgadinnye, étcsokoládé, dzsemes

Boji mosóállomás a Kochere körzetben található, és 500 kistermelőnek biztosítja terménye feldolgozását. A körzet közel esik Yirgacheffe városához, ahonnan a világ legkedveltebb kávéi is kikerültek már. 

A cseresznyéket szüret után azonnal a mosóállomásra juttatják, és a lehető legrövidebb időn belül feldolgozzák. 


A száraz eljárás teljes mértékben etióp hagyományok alapján történik. 
A beérkező szemeket megúsztatják, így kiszűrve az éretlen szemeket, valamint minőségi szintekre, osztályokra bontják az adott termést. Miután tiszta vízzel átmosták, egyből a szárító ágyakra viszik a megfelelő minőséget elért, első osztályú szemeket. 

Először vékonyan, egy rétegben terítik ki és az első pár napban óvatosan átforgatják őket minden fél órában. Így nemcsak az egyenletes száradást biztosítják, de eltávolítják az így előbukkanó hibás szemeket is a tételekből. Pár nap múlva összébb húzzák ezeket a rétegeket, lelassítva ezzel a száradási folyamatos. 


A teljes folyamat általában 2-3 hét alatt le is zajlik.